ultrahangos Fogkőeltávolítás

Megelőzni, megőrizni mindig egyszerűbb. Önnek is, nekünk is.

Napjainkban a fogászati munkánk során lényegesen többre vagyunk már képesek, mint kihúzni és betömni a fogakat. Azzal is tisztában vagyunk, hogy minden korosztálynak, nőknek, férfiaknak és gyerekeknek is más és más az igénye, sajátossága. Tanácsadásunk ezért is személyre szabott, igazodik a kedves pácienseinkhez. Egészségmegőrző tanácsadásunkat, ezek fényében végezzük. A fogkövek táptalajt biztosítanak a baktériumoknak, amik fogínygyulladást és kellemetlen leheletet okoznak. Bizonyos kor után szinte minden szájban található fogkő, ami gyakran nem csak a látható íny feletti, hanem a láthatatlan íny alatti területeken is megtalálható. A fogköveket csak hozzáértő szakember tudja megfelelő műszerekkel eltávolítani. Az ínyproblémák gyakori betegségnek számítanak, felmérések szerint a lakosság 90%-a szenved ínygyulladásban. Azonban, ha az elváltozást időben diagnosztizáljuk és megfelelően kezeljük, a gyulladt fogíny teljesen regenerálódik. Kezelés nélkül azonban évek alatt a fogak elvesztéséhez is vezethet. A tanácsadás része a rendszeres szűrés, ellenőrzés és a különböző prevenciós-karbantartó, tanácsadó kezelések kombinációja. A program alappillére a szájhigiénés megelőzés. A tanácsadás során szakképzett klinikai fogászati higiénikusunk gyakorlati tanácsokkal látja el Önt. Megtanítja a legkorszerűbb szájápolási eszközök használatát és a szájápolási technikák minden csínját-bínját, a fogmosástól a fogköztisztításon át, a teljes szájüregi higiéniáig. Szakemberünk ITOP bizonyítvánnyal rendelkeznek.

Fontos tudni, hogy a fogaink élettartamát, a fogpótlások, tömések „viselési, kihordási idejét” jelentősen befolyásolja a megfelelő szájhigiéné. Fogaink tisztán tartása része az általános testi higiénék, mégis sokszor nem megfelelően végezzük. Fogászatunk nagy hangsúlyt fektet a szájhigiénés oktatásra. Ez az általános fogápolási technikák mellett a speciális- híd, és egyéb fogpótlások tisztán tartásának bemutatását is jelenti. Meg kell érteniük, hogy ezek a betegségek megelőzhetők és ezért mindenki felelős. Az igényes, rendezett megjelenéshez, az ápoltsághoz, a szép, tiszta beszédhez, a szabályos, hibátlan, fehéren csillogó fogsor is hozzátartozik. A szabálytalanul fejlődő, rosszul illeszkedő fogak akadályozzák a megfelelő rágást, beszédhibát okoznak, eltorzítják az arc természetes szépségét. Az előzőekben elmondottakból következik, hogy rendszeres fogorvosi vizsgálat évente kétszer, általános egészségünk és szájegészségünk megóvása érdekében elengedhetetlen. A fogászati megelőzés célja a fogászati betegségek felismerése és kifejlődésének meggátolása.

INTRAORÁLIS HOMOKFÚVÁS

Az intraorális homokfúvás vagy Air-Flow során, nagy nyomású vízsugárral abrazív anyagot (Ca/Na- bikarbonát oldatot) fújunk a fogfelszínre. Így a nehezen megközelíthető behúzódások és barázdák is tisztításra kerülnek.

Alkalmas még a kávé, a nikotin és a tea okozta elszíneződések eltávolítására, hogy ismét ragyogó legyen a mosoly.

A kezelést professzionális fogkőeltávolítás előzi meg, ezt követi a homokfúvás, majd egy polírozópaszta segítségével varázsoljuk simává a fogfelszíneket